Nieuws

Schaapscheerders feest 20 april 2024


Zaterdag 20 april organiseert kinderboerderij De Beestenborg het jaarlijkse schaapscheerdersfeest met een keur aan verrassende kinderactiviteiten. Op dit vrolijke lentefeest ontmoet je levensgrote lieveheersbeestjes en vlinders. Je kunt grabbelen in de buidel van een kangoeroe, ezeltje prik spelen, pony rijden en bokkensprongen maken op een van de twee springkussens. Het gratis toegankelijke feest is van 13.30 tot 17.00 uur op De Beestenborg, Akeleiweg 69, Groningen.

Ieder voorjaar worden de schapen van de borg klaargemaakt voor de zomer en dat wordt gevierd met een gevarieerde spelletjesmarkt. Er is een loterij met leuke prijzen. Kinderen kunnen zich laten schminken door medewerkers van kinderdagverblijf Lilalola. Streetdancers van Dijkman Sport vertonen hun kunsten. Kunstencentrum Vrijdag geeft creatieve kinderworkshops en er zijn kraampjes met zelfgemaakte cadeautjes en dierenspullen. 

Voor de lekkere honger zijn er pannenkoeken, taartjes, hotdogs en ijsjes te koop. Kortom een feestelijke viering van het voorjaar waar voor ieder kind (soms voor een kleine vergoeding) wel iets leuks is te beleven.


Kom gezellig langs!

Natuureducatie voor onze bezoeker(tje)s


We hebben er een hele leuke activiteit bij op de kinderboerderij. Vanaf vandaag zijn er diverse 'Scharrelkidsboxen' beschikbaar. De Scharrelkids box zijn ontdekkisten met verschillende opdrachten die bij ons op de boerderij uitgevoerd kunnen worden. Alle materialen die nodig zijn voor de ontdekkingsopdrachten zitten in de kist. Denk aan zoekkaarten, kennis kaartjes of een vergrootglas om zelf onze kleine dieren te kunnen ontdekken.

De opdrachten en materialen zijn leuk voor jong en oud, maar vooral geschikt voor kinderen. Kinderen onder de 8 jaar hebben nog wat begeleiding nodig en vanaf 8 jaar kunnen de opdrachten (grotendeels) zelfstandig worden uitgevoerd.

Daarnaast zijn er diverse leuke boeken aangeschaft met veel informatie over allerlei zaken uit de natuur.

Kom gerust langs om een box te lenen en meer over de natuur te leren.

Deze bozen zijn mogelijk gemaakt door een subsidie van het ' Fonds Goed Idee.Kerst en Nieuwjaar gesloten

Ook dit jaar is de Kinderboerderij gesloten op 1e en 2e kerstdag en Nieuwjaarsdag. Onze vrijwilligers zijn wel aanwezig om de dieren te voeren maar verder genieten zij ook van een paar vrije dagen.


Schommel

De schommel in de speeltuin is vernieuwd. Deze voldoet nu weer aan alle eisen en kan veilig gebruikt worden. Kom je snel eens schommelen?


Contributies en donaties

De kinderboerderij is voor een groot deel van de inkomsten afhankelijk van contributies van onze leden en donaties. Wij zijn altijd enorm dankbaar dat we dankzijn deze giften de boerderij kunnen laten voortbestaan. Voer, stro, hooi, inentingen, bekappen zijn enkele voorbeelden van de kosten die wij hebben. Daarnaast is er ook geld nodig voor bijvoorbeeld het onderhoud van het terrein. Afgelopen week is er een herinneringsmail voor de contributies verzonden waar volop op is gereageerd. Enorm veel dank aan al onze leden voor deze financiele steun aan de Beestenborg. Regelmatig wordt er een extra bedrag betaald, daar zijn we heel erg blij mee. Dank! 

Mocht u een eenmalige gift willen geven dan kan dit contant in de fooienpot, of digitaal via NL16 INGB 0006 2935 77, op naam van BEESTENBORG KINDERBOERDERIJ  

Ophokplicht

Helaas moeten wij onze vogels sinds 14 november weer in de hokken doen vanwege overheidsmaatregelen rondom de vogelgriep. Wij hopen dat dit niet lang hoeft te duren. Ondertussen zorgen we goed voor ze.

Kerst 2023

We gaan dit jaar weer flink uitpakken met kerst! Samen met de Golden Raand organiseren wij op 14 december van 16.00 tot 19.00 een groots kerstfeest. Zie hiervoor de pagina ' activiteiten' en noteer 14 december 2023 in je agenda.

Socials

De Beestenborg is ook actief op de socials, volg jij ons al?

https://www.facebook.com/debeestenborg

https://www.instagram.com/beestenborg