De Beestenborg


 

Kinderboerderij en speeltuin de Beestenborg vind je in Groningen stad en is gelegen tussen de wijken Ulgersmaborg en Oosterhoogebrug. Het is een van de grootste kinderboerderijen van de stad, is alle dagen van de week geopend en bestaat ruim 35 jaar! De boerderij en speeltuin zijn gratis te bezoeken.

Je vindt er een grote variëteit aan dieren zoals: geiten, schapen, ezels, pony's, varkens, konijnen, pauwen, kippen, eenden en volièrevogels.

In de speeltuin zijn veel speeltoestellen te vinden zoals een kabelbaan, glijbaan, klimtoren en een familieschommel. Daarnaast is er een grote zandbak en staan er diverse steps, fietsen en speelauto's. Onze speeltuin is goedgekeurd door de speeltuinbende en dus ook toegankelijk voor kinderen met een beperking.

In het theehuis verkopen we koffie, thee, ranja en natuurlijk wat lekkers voor erbij, zoals koeken, snoepjes en ijs.

Kinderboerderij en speeltuin de Beestenborg draait volledig op vrijwilligers. De tijd dat er gesubsidieerde banen beschikbaar waren ligt al weer ver achter ons. Juist doordat wij met vrijwilligers werken, betekent dat we met heel gemotiveerde mensen te maken hebben, die met veel liefde en inzet zorg dragen voor de vaste bewoners van de kinderboerderij.

Mede door het succes van onze kinderboerderij en speeltuin, hebben wij regelmatig behoefte aan vrijwilligers voor diverse functies. (minimumleeftijd 18 jaar). Zo kun je denken aan een functie als week- en/of weekendvoerder, het draaien van het thee (en koffie)-huis, klusser of bestuurder. Ook is het mogelijk te helpen bij activiteiten zoals het Schaapscheerdersfeest of het hooien.

Mocht je je geroepen voelen, vul dan het aanmeldformulier in of kom eens langs.